TevékenységünkSzolgáltatások

Az Állatasszisztált-tréning & Coaching Központ magánszemélyeknek és céges megrendelőknek egyaránt nyújt szolgáltatásokat. Az állatasszisztált tréningek jó alternatívái a hagyományos termi tréningeknek, de az outdoor programokat is új megvilágításba teszi. Az állatok 3 fontos hozzáadott értéke a résztvevők fejlődéshez: más szemléletmód/perspektíva megélése/a nézőpontváltás megtapasztalása, stresszhelyzetben teljesíteni tanulás és  alkalmazkodás segítése rendhagyó szituációkban.

Ezek fejlesztésére a különböző célcsoportoknak különböző képzési formákat ajánlunk:

Ló/kutya asszisztált tréning
Ló/kutya asszisztált coaching
Lovastréner és coachképzés
Módszertani műhely.

Lovas/kutyás tréning

Minden, háziállattal foglalkozó megélheti a szeretetet, az adást-kapást, a felelősséget, az aggódást, az örömöt, a büszkeséget, amikor valami helyeset tesz a kis kedvence. Ha ezeket nemcsak, mint jópofa sztorit éled meg, hanem tudatosabban, odafigyelve a miértekre és a hogyanokra, akkor rengeteget tanulhatsz tőlük, segítenek felismerni a mögöttes motivációidat, mozgatórugóidat, mintáidat, a párhuzamokat az állatokkal szembeni viselkedésed és az életed egyéb területei között. Ez történik a lovas tréningjeinken lovak segítségével.

Miért gyere lovastréningre?

A ló nagy, erős, félelmet kelthet - ezért segítenek felismerni, hogy miktől is félsz/tartasz az életedben, és hogy tudsz megküzdeni velük. A legtöbb ember nem ismeri a lovak természetét, (még sokszor lovas emberek sincsenek tisztában az egyes mozdulatok jelentőségével), - ezért megtapasztalhatod, milyen gyorsan tudsz megtanulni egy új "nyelvet" és milyen hatékonyan tudsz kommunikálni más felfogású élőlénnyel.A lovakat nem érdeklik a külsőségek, az érzéseinkre, szagunkra, légzésünkre figyelnek, és arra reagálnak - ezért segítenek abban, hogy valóban bízz és higgy magadban, ne csak külsőleg próbálj magabiztosnak látszani. A lovak alapvetően a kooperációt keresnek - ezért megmutatják, hogy tudsz együttműködővé válni és azzá tenni másokat. Ezek miatt emelkednek tanítóinkká, fejlesztőinké a lovak és eközben olyan különleges világba visznek benneteket, ahol rengeteget megtudhattok magatokról, felfedezhetitek értékeiteket.

Hogyan?

A lovakkal földről végeztek feladatokat, melyek végrehajtási módja rátok jellemző. A ló viselkedése mutatja majd, hogy a választott stratégiátok mennyire kényelmes, elfogadható, érthető számára. A feladat közbeni érzéseid, megfigyeléseid és a trénerek megfigyelései adják az alapot ahhoz, hogy párhuzamokat kereshess életed más területei és az adott lovas feladat tanulságai között. Pl. hogy viselkedsz stresszes helyzetekben. Egy következő feladatban pedig lehetőséged lesz a megbeszélteket beépíteni és ezzel túllépni a blokkjaidon, megakadásaidon. Ha szereted a lovakat, akkor használd ki ezt a kötődésed és hagyd, hogy így is hassanak rád a lovak. Ismerd meg őket egy másik oldalról, tanulj velük együtt, tanulj általuk Lovas tréningjeinken.

A kutya pusztán jelenlétével vagy aktív részvételével segíti a képzési folyamatot, akár előkészítve a lóval végzett munkát. A lovas/kutyás tréningeket egyrészt céges munkacsoportok számára állítjuk össze, másrészt nyitott tréningként magánszemélyeknek is lehetővé tesszük, hogy tréningen vehessenek részt.
Gyakori témák: kommunikáció, asszertivitás, önismeret, stresszkezelés, flow, időgazdálkodás, konfliktuskezelés, problémamegoldás, stratégiatervezés-értékek-misszió, érzelmi intelligencia, prezentációtechnika, vezetőképzés, együttműködés-csapatépítés, generációk a munkahelyen, határozottság vs agresszió, szóbeli erőszak, motiváció-motiválás.

A vállalati tréningek a megrendelővel egyeztetett időpontban indulnak. Ajánlat kérhető a Kapcsolat menüpontnál feltüntetett elérhetőségeinken.

A nyílt tréningeket a facebook oldalunkon és honlapunkon az Aktuális menűpontban hirdetjük meg.

A tréningek időtartama: 0,5-6 nap/csoport között tervezhető, igy akár éves képzési terv is összeállítható.
Helyszín: Fejér megye, Kajászó

Lovas/kutyás coaching

Ez a szolgáltatásunk céges közegben a munkahelyi elvárásoknak való megfelelésben segít. Pl. gyenge teljesítmény, udvariatlan ügyfélkezelés, motiváció csökkenés, vezetővé válás, tudja, de nem tudja kihozni magából helyzeteket.

Magánszemélyek esetén elakadások, életválságok, kisiklások helyretételében segít a coaching. Az Állatasszisztált-tréning & Coaching Központban egyéni és párkapcsolati coachingokat vezetünk.

A coaching időtartama: 2-2,5 óra/fő/alkalom. Egy folyamat időtartama: 3-12 alkalom a probléma jellegének és az ügyfél változási hajlandóságának függvényében. Alkalmazott módszereink: vezetett lovon irányított beszélgetés: feltárás-oldás, földről végzett munka a lóval, elemzés, párhuzamok beazonosítsa, kutyás feladatok.

A coachinghoz semmilyen lovas tudás nem szükséges!
A program indítása folyamatos.
Helyszín: Fejér megye, Kajászó

Lovastréner képzés

A trénerképzés folyamatosan, egyéni időbeosztással indul.
A program időtartama: alapképzés: 20 óra, 4-5 alkalomra elosztva.
Tematikája: tréning definíció, tréner szerepe, tréneri önismeret, kommunikáció, a csoport jellemzői, gyakorlatok lóval, a feladatok elemzése, instrukcióadás.
A képzés végén a résztvevők Tanúsítványt kapnak.
A végzett hallgatók szupervíziót vehetnek igénybe.
A képzés helyszíne Fejér megye, Kajászó

Lovascoach képzés

A trénerképzés folyamatosan, egyéni időbeosztással indul.
A program időtartama: alapképzés: 20 óra, 4-5 alkalomra elosztva.
Tematikája: a coaching helye, története, felépítése, a coach szerepe, kompetenciái, módszerek, modellek, lovasgyakorlatok, kiképzési alapok, demo coaching.
A képzés végén a résztvevők Tanúsítványt kapnak.
A végzett hallgatók szupervíziót vehetnek igénybe.
A képzés helyszíne Fejér megye, Kajászó

Módszertani műhely

Előadások, bemutatók

Az év során a Facebook oldalunkon vagy honlapunk Aktuális menűpontjában előre meghirdetett időpontokban interaktív előadásokat szervezünk, melyek célja, információgyűjtés/tapasztalatcsere vagy munkamódszerünk megismertetése.

Szupervízió

Végzett hallgatóim kérhetnek a munkájuk során tapasztalt nehéz/megoldatlan/bántó helyzeteikhez, problémáik kezeléséhez segítséget. Ez problémamegoldó műhely vagy munka közbeni megfigyelés-visszajelzés formában vehető igénybe.

Személyes tanácsadás

Ennek során szakdolgozati interjúkra van lehetőség.

Tréning/coachinglovak képzése

Természetes módszerű vagy Akadémista szemléletű kiképzés tanulható, melynek során célirányosan a tréning/coaching helyzetekre készítjük fel a lovakat és a velük dolgozó szakembereket.
A programok a Facebook-on előre meghirdetett képzésekre jelentkezve vagy egyéni megkeresések alapján vehetők igénybe.
A képzések helyszíne Fejér megye, Kajászó

Árak

Az árak a Kajászón folyó képzésekre érvényesek. Nem tartalmazzák a szállás, útiköltség, étkezés díjait, az még plusz költség!

Lovas tréning magánszemélyeknek (csoportos)
25.000 - 35.000 HUF /fő/nap

Lovas coaching magánszemélyeknek
15.000 HUF /fő/60 perc
minimum igénybe vehető 9o perc

Lovas coaching párkapcsolati
35.000 HUF /2 fő/alkalom
minimum igénybe vehető 2 alkalom

Demo program - a módszer bemutatása
5.000 HUF /fő/30 perc
ismerkedés a lovas tréninggel, coachinggal

Végzett trénereknek, coachoknak szupervizio
15.000 HUF /fő/60 perc
Szakdolgozati tanácsadás, interjú ingyenes

Lovastréner és lovascoach képzés egyéni
15.000 HUF /fő/60 perc
minimum óraszám 20 óra
Egyösszegű fizetés esetén a képzés ára: 200.000 Ft/fő

Tréning/coachingló kiképzése
15.000 HUF /fő/ló/60 perc

A programokhoz a lóbérlés: 2000 Ft/óra. Ez a képzési díjon felül fizetendő.

Céges megrendelés esetén külön ajánlatot dolgozunk ki.

Lovakkal együtt könyv- Önismeret nem csak lovasoknak

Már rendelhető Szabó Emese Hajnalka lovas tréner és lovas coach "Lovakkal együtt" című könyve. Lapozzon bele virtuálisan! A gombra kattintva tekintse meg a könyv részetes ismertetőjét vagy keresse fel közvetlenül a www.lovakkalegyutt.hu webcímet!

Bővebben

Helyszín, elérhetőségekKapcsolat

Helyszín

Kajászó, Fejér megyében, Budapesttől csak 35 km-re, az M7 autópályától 2 km-re fekvő kis, barátságos település. Itt található a Szentpéterpusztai lovarda, ahol - előzetes időpontegyeztetés után - szeretettel várlak ló asszisztált képzéseimre.
Képzések kihelyezett formában vagy Kajászón vehetők igénybe.

Elérhetőségeink:

További információért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken, vagy használja az üzenetküldő űrlapot!

Állatasszisztált-tréning & Coaching Központ
Szabó Emese Hajnalka
info@allatasszisztalttreningek.hu
+36 30 9828 718

Biztonsági kód